Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De goede evaluatie van de Caribbean Financial Task Force (CFATF) is een krachtig signaal aan investeerders. De task force noemt de integriteit van het financiële systeem FATF positief.
Dat laat de regering in een persbericht weten. Aruba staat met de evaluatie in het Caribisch gebied op de tweede plaats. De minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), noemt dit een uitstekend resultaat. ,,Het is een krachtig signaal naar investeerders.”

F14 ARU fin systeem integer RESERVEDe positieve evaluatie is bovendien een vertrouwend signaal aan financiële instituten dat ze kunnen blijven rekenen op de faciliteiten van corresponderende banken. Via zulke banken zijn internationale betalingen mogelijk.

De evaluatie van de CFATF vond vorig jaar augustus plaats. De regering was in 2018 al begonnen om zich op de evaluatie voor te bereiden. Er moest veel informatie worden verzameld om met de CFATF te delen. Daarin werkten diverse stakeholders samen met de regering. Dat heeft tot een goed resultaat geleid, zo blijkt nu.

,,We beschikken op Aruba over een professioneel team dat achter de schermen hard heeft gewerkt om de integriteit veilig te stellen”, aldus minister Maduro. Ze somt op welke diensten hebben meegewerkt. Dat zijn alle diensten die deel uitmaken van de anti-witwasketen vanruba. De Financial Intelligence Unit, Openbaar Ministerie, Korps Politie Aruba, Nationaal Centraal bureau Terrorismebestrijding, Veiligheid en Interpol, Centrale Bank, Douane, Directie Wetgeving en Directie Economische Zaken maken deel uit van de anti-witwasketen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).