Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De aangekondigde tariefsverhoging van water is tijdelijk van de baan. Het Water- en Energiebedrijf (WEB) heeft dit in een korte mededeling laten weten, op de dag dat de tarieven 60 procent duurder zouden worden.

ARUWEB,,In overleg met aandeelhouder Utilities Aruba is de beslissing genomen om de tariefsverhoging van water tijdelijk te schorsen.” Het bericht werd geplaatst op de Facebookpagina van het bedrijf. Een verdere toelichting op het besluit werd niet gegeven.
WEB verraste heel Aruba afgelopen donderdag met een persbericht waarin stond dat de volgende dag de tarieven van water zouden worden aangepast. WEB wilde de tarieven verhogen met gemiddeld 1,50 florin per kubieke meter. Dit komt neer om een verhoging van 60 procent. Daarnaast kondigde het bedrijf een nieuwe tariefstructuur voor huishoudens aan. De structuur is volgens WEB ‘eenvoudiger’, maar betekent in de praktijk dat huishoudens meer gaan betalen.
De regering was niet op de hoogte van het voornemen om de waterprijzen per 1 juli te verhogen. Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) liet in een eerste reactie weten dat ze ‘onaangenaam verrast’ was.
De reden dat WEB de tarieven wil verhogen is omdat de prijs van HFO (heavy fuel oil) met 126 procent is gestegen vergeleken met 2021. Deze kosten moeten worden gedekt en dat wil WEB doen door water duurder te maken.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).