Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Ruim 5.100 burgers hebben van de Belastingdienst in totaal 8,7 miljoen florin terugbetaald gekregen. Het gaat om te veel betaalde inkomstenbelasting over de jaren 2017, 2018 en 2019.

ARUbelastingMet deze restitutie die in het eerste kwartaal van 2022 is uitbetaald, maakt de overheid een inhaalslag om de achterstand van de afgelopen jaren in te lopen. Dat heeft de Belastingdienst gisteren bekendgemaakt.
In januari 2022 werden 1.913 aangiftes uit de drie genoemde jaren afgehandeld. Dat leidde tot een teruggave van 3,2 miljoen florin. In februari verwerkte de Belastingdienst 1.713 aangiftes en werd 2,7 miljoen florin uitbetaald. In maart ging het om 1.520 aangiftes en een som van 2,8 miljoen florin.
De inhaalslag is mogelijk omdat de Belastingdienst digitaliseert. Daardoor gaat het werk van de Belastingdienst sneller en efficiënter. Klanten die hun aangifte op tijd indienen, mogen van de overheid verwachten dat hun aangifte sneller wordt afgehandeld. Als de burger te veel geld aan inkomstenbelasting heeft betaald en er geen andere belastingen openstaan, zal de Belastingdienst het geld sneller kunnen restitueren.
De inhaalslag met de inkomstenbelastingen van 2020 is al begonnen. Wie op tijd aangifte heeft gedaan, kan binnen enkele maanden een definitieve aanslag verwachten. Klanten die geld terugkrijgen, kunnen een snelle uitbetaling verwachten. Ze moeten er wel voor zorgen dat het juiste bankrekeningnummer bij de Belastingdienst bekend is.
De aangiftes van 2021 worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgehandeld.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.