Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De vestiging van TNO op Aruba houdt volgende week op te bestaan. De inventaris van het gebouw en het werk worden overgenomen door een lokale maatschap.

tnoMinister Armando ‘Rudy’ Lampe bedankte de medewerkers van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van Aruba. ,,Vijf jaar lang was sprake van een vruchtbare samenwerking, vooral om Aruba duurzamer te maken. Vorig jaar mei hebben we de beslissing genomen om de lopende overeenkomst af te maken en daarna niet meer te verlengen. Nu is het zover.”
De lokale professionals die nu nog in dienst zijn van TNO, hebben zich verenigd in de maatschap Association for Sustainable Development for the Caribbean (ASDC). Zij nemen voor een symbolisch bedrag de inventaris van het gebouw en - veel belangrijker volgens minister Lampe - de onderzoeksresultaten over. De bewindsman bedankte TNO voor deze waardevolle geste en voor de adviezen op het gebied van onder andere smart school, smart community en duurzaam energiegebruik.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.