Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Voormalig premier van Aruba en leider van de AVP, Mike Eman, is blij met de speciale aandacht voor het Caribisch deel van het Koninkrijk in het verkiezingsprogramma van het CDA voor de Europese verkiezingen.

aruemanEman was een speciale gast bij het congres van het CDA, dat afgelopen weekend in Amsterdam gehouden werd. Tijdens het congres was Eman samen met ex-premier van Nederland Jan Peter Balkenende panellid van een ‘round table’-overleg met vertegenwoordigers van EU-landen die ook het congres bijwoonden. De conferentie had als doel het platform en de lijst van het CDA voor de komende provinciale verkiezingen en ook voor het Europees Parlement vast te stellen.
AVP steunt de nummer drie op de lijst van het CDA, Karsten Klein. Die is al een paar keer op Aruba geweest en heeft samen met de lijsttrekker van het CDA voor de Europese verkiezingen, Esther de Lange, ervoor gezorgd dat in het programma van het CDA een specifieke paragraaf opgenomen is waar de verhouding van de eilanden van het Koninkrijk met de EU speciale aandacht krijgt.
Deze paragraaf in het Platform van het CDA voor het Europees Parlement luidt als volgt: ,,Deze waarden sluiten aan bij de christendemocratische visie op mens en maatschappij en vormen daarmee het hart van onze beginselen. Arubanen, Curaçaoënaars, Sint Maartenaren, Bonairianen, Statianen en Sabanen vormen de burgers van de Caribische Koninkrijksdelen. Naast onze lang gedeelde geschiedenis en ons nationaal burgerschap - het Nederlanderschap - zijn wij met elkaar verbonden als Europese burgers. Vanuit deze onderlinge verbondenheid zet het CDA zich in voor de ontwikkeling van de mogelijkheden die Europa biedt voor de Nederlandse Cariben als een van de overzeese gebiedsdelen van Europa. Vanuit de overtuiging dat we samen sterker zijn dan alleen, zet het CDA zich in dat de Nederlandse Cariben de samenwerking en betrokkenheid met Europa kunnen intensiveren.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.