Al het nieuws

 Van een onzer verslaggevers

Oranjestad - Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar zeker is dat er in de nacht van maandag op dinsdag een vrouw is overleden aan boord van het cruiseschip Royal Princess.

cruiseschipVolgens Arubaanse media zou de vrouw overboord zijn gegooid door haar man en in een reddingsboot zijn beland. De vrouw overleefde de val niet.
Volgens getuigen kregen een man en een vrouw midden in de nacht ruzie op het Lido-dek, de 16e etage van het cruiseschip. De man zou de vrouw bij de keel hebben gegrepen en daarna overboord gegooid. De vrouw belandde evenwel in een van de reddingsboten die aan de zijkant van het schip hangen. Of dat verhaal klopt, kunnen de Arubaanse autoriteiten nog niet bevestigen.
Een en ander zou hebben plaatsgevonden onderweg van Curaçao naar Aruba. Het schip verliet Curaçao om 22.00 uur en het incident zou rond 4.00 uur hebben plaatsgevonden. Nadat duidelijk was dat er een dode was aan boord van het schip, bracht de kapitein direct de Arubaanse autoriteiten op de hoogte, zodat deze klaar zouden staan bij aankomst van het schip. Dat geschiedde om 7.27 uur en direct daarop gingen politie, recherche en forensisch experts aan boord om de situatie op te nemen. Passagiers moesten tot nader order aan boord blijven. Aangezien er veel camera’s aan boord van het schip zijn, heeft de politie goede hoop dat exact is geregistreerd wat er is gebeurd en hoe de vrouw over de reling is gegaan.
Tevens wordt er een autopsie gedaan, om te achterhalen aan welk letsel de vrouw in kwestie is overleden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.