Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Oranjestad - De Aruba Hotel and Tourism Association (Ahata) heeft een brief gestuurd naar de Arubaanse regering waarin de zorgen van de organisatie kenbaar worden gemaakt over de ‘negatieve gevolgen van de wetswijziging die het mogelijk maakt bestaande hotelvergunningen in te trekken en te vervangen door nieuwe vergunningen met beperkte voorwaarden’.
Ahata is vastberaden de wet aan te vechten, zo staat in het persbericht. ,,Als deze wet wordt aangenomen, zal dit zonder twijfel negatieve gevolgen hebben voor de wijze waarop bedrijven in de toekomst in Aruba zullen investeren. Dit kan op zijn beurt ook weer gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, de kwaliteit van het product en de ondernemingen die direct en indirect afhankelijk zijn van het toerisme.”
Ahata denkt dat het het beste voor Aruba zou zijn als de wet zou worden ingetrokken. De regering heeft volgens de vereniging niet kunnen onderbouwen waarom een dergelijke drastische wetswijziging nodig is. Daarom vraagt Ahata ook een ‘cooling off-period’ (afkoelingsperiode) om een uitgebreid onafhankelijk onderzoek te verrichten en de toekomst van het Arubaanse toerisme veilig te stellen. ,,Negentig procent van onze economie en 48.000 werknemers zijn hiervan afhankelijk”, aldus de vereniging.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.