Al het nieuws

Na vechtpartij tussen voorzitter en vicevoorzitter
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - Op Aruba is gisteren in de Staten commotie ontstaan nadat voorzitter Marisol Lopez-Tromp de vicevoorzitter van het parlement Chris Dammers ervan betichtte haar te hebben geslagen. Inmiddels heeft Lopez-Tromp bij de recherche aangifte gedaan tegen de vicevoorzitter, dat meldt <I>NoticiaCla<I>. Beiden zijn lid van regeringspartij AVP.
De Arubaanse nieuwswebsite maakt melding van een situatie die gisterochtend uit de hand is gelopen waarbij Dammers de Statenvoorzitter een klap in het gezicht zou hebben gegeven. In een video die vlak na het incident op social media werd verspreid, is de vermeende klap niet te zien. Wel is te zien hoe de vicevoorzitter wordt toegeschreeuwd door Lopez-Tromp en later door de man van Lopez-Tromp die dreigt de vicevoorzitter in elkaar te slaan. De Statenvoorzitter zegt in de video zelf dat Dammers haar met de vuist op haar kin zou hebben geslagen. De vicevoorzitter ontkent dit stellig en zegt haar ‘slechts’ te hebben geduwd.
Een andere versie van het verhaal is dat Dammers Lopez-Tromp met de vlakke hand in het gezicht zou hebben geslagen en weer een andere versie stelt dat de Statenvoorzitter Dammers zou hebben geduwd, waarop Dammers haar een klap zou hebben verkocht.
Zowel Lopez-Tromp als Dammers waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.