Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Oppositiepartij MEP feliciteert de Arubaanse gemeenschap met de heropening van de olieraffinaderij in San Nicolas. De gele partij is overigens van mening dat dit volledig te danken is aan de MEP en dan vooral Statenlid Glenbert Croes.
,,De MEP is altijd voorstander geweest van heropenen van de raffinaderij. Wijlen Betico Croes zei in zijn tijd al dat als er een procent kans was om de raffinaderij te heropenen - die was in 1985 ook tijdelijk dicht -, dat die kans dan met beide handen moest worden aangegrepen. Verder hebben we een protestactie georganiseerd voor de poort van Valero en daarmee hebben we een duidelijk signaal afgegeven.”
De inspanningen van de AVP om met een ontwikkelingsplan voor San Nicolas te komen voor het geval de heropening niet zou lukken, noemt de gele partij belachelijk. ,,Ze wilden de raffinaderij kwijt en in plaats daarvan hotels, winkels en musea.” Volgens de MEP is Glenbert Croes door zijn reizen naar Venezuela en zijn contacten daar, degene geweest die de heropening mogelijk heeft gemaakt en niet de commissie die daar bijna een jaar aan heeft gewerkt, na een motie van de Staten. ,,Dankzij de inspanningen van de MEP is Citgo naar de Arubaanse regering gestapt met het verzoek om de raffinaderij te mogen exploiteren. De heropening is dan ook volledig aan ons te danken.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.