Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Gouverneur Fredis Refunjol heeft gistermorgen de Copa Hubenil Gobernador Felipe B. Tromp uitgereikt aan de leden van de scoutinggroep Arubaanse Padvindsters Gilde (APG).
De stimuleringsprijzen gingen naar atlete Annelaine Jacobs en wielrenner Joshua Krozendijk.
Met de bekende ceremonie in het Wilhelminapark werd Dia di Rey gevierd.
Honderden scouts marcheerden naar het pleintje in het park waar ze zich in een keurige cirkel opstelden. Voor hen was het een bijzondere dag, omdat een van de groepen de Felipe B. Tromp-beker had gewonnen. De erewacht van Arumil werd door gouverneur Refunjol geïnspecteerd, waarna de volksliederen klonken.
Het APG krijgt de beker niet alleen vanwege de vorming van de jonge vrouwen uit de eigen gelederen, maar ook vanwege hun sociale werk in de gemeenschap. Zo helpen de padvindsters onvermoeibaar met het bijeenbrengen van tweedehands kleding, meubels en voedselpakketten voor mensen die dat nodig hebben. Ook gaan ze geregeld op bezoek in bejaardentehuizen om de ouderen die daar wonen een gezellige middag te bezorgen, met muziek en gesprekken. Op hun beurt vertellen de ouderen over vroeger, zodat het ook voor de padvindsters interessant is.
Op milieugebied helpt het APG bij strandschoonmaakacties. Ook zijn de meiden actief bij de Fiesta Rotaria van de Aruba Rotary Club.
APG heeft 285 leden, van 4 tot 25 jaar. Ze hebben afdelingen in zes districten, verspreid over het hele eiland. Dit jaar bestaat de padvindstersgroep 75 jaar. Dat jubileum wordt in augustus met een bijzonder project gevierd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.