Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De politie gaat per 1 maart niet meer naar aanrijdingen waarbij geen mensen gewond zijn geraakt en partijen het eens zijn over de toedracht. Tot die datum geldt een overgangsperiode.
Verschillende grote verzekeraars op Aruba hebben binnen de eigen organisatie al een afdeling die informatie verzamelt op de plaats van een aanrijding. Tot nu toe wordt ook altijd de politie ingeschakeld. Aan dat laatste komt nu een einde. 

De politie vindt dat de verzekeringsmaatschappijen eenvoudige aanrijdingen prima zelf kunnen afhandelen en dat de aanwezigheid van de politie daarbij geen toegevoegde waarde heeft.
De afgelopen jaren vonden ongeveer 700 aanrijdingen per jaar plaats. In de meeste gevallen met eenvoudige blikschade als gevolg. Over het algemeen is er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor het ongeluk en dus de schade moet vergoeden. Het enige dat moet gebeuren is het invullen van papieren en het verzamelen van bewijsmateriaal. Volgens de politie kunnen verzekeringsmaatschappijen dat heel goed zelf. In onderling overleg is nu afgesproken dat de verzekeringsmaatschappijen zelf de blikschades afhandelen en de politie alleen komt als er gewonden zijn, complexe situaties of als de betrokkenen het niet eens zijn over de toedracht. Ook als er sprake is van strafbare feiten als rijden onder invloed, zonder rijbewijs of als er geen verzekering is, komt de politie wel langs.
De komende weken doet de politie geleidelijk een stapje terug. In januari kan de politie nog wel te hulp worden geroepen, maar stuurt geen rapporten meer naar de verzekering. In februari worden ook geen rapporten meer opgemaakt van eenvoudige aanrijdingen, maar gaat er nog wel een verkeersagent langs op de plaats van het ongeluk. Per 1 maart moeten de verzekeringen het helemaal zelf afhandelen. Dat scheelt de politie veel tijd, die besteedt kan worden aan verkeerscontroles en preventie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).