Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Per 1 januari gaan de burgers minder betalen voor elektriciteit. De tarieven voor huishoudelijk gebruik gaan met tien procent naar beneden.
Minister-president Mike Eman en minister van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu, Mike de Meza, maakten het goede nieuws persoonlijk bekend tijdens de laatste persconferentie van de regering in 2015. De verlaging geldt voor de drie laagste schalen, dus huishoudens met een hoog verbruik besparen wat minder. De tariefsverlaging geldt ook voor prepaid klanten. 


,,We zijn hier heel blij mee”, zo verklaarde minister De Meza. ,,Er is veel werk verzet om de verlaging mogelijk te maken, zonder de toekomst van de utiliteitsbedrijven in de waagschaal te stellen. De bedrijven hebben een periode van grote uitdagingen achter de rug, maar die zijn nu overwonnen.” De minister zei dat de regering de internationale brandstofmarkt goed in de gaten houdt. ,,Als die zich ontwikkelt zoals nu verwacht wordt, komt er in de loop van het komende jaar nog een prijsverlaging. We kunnen daar echter niet op vooruitlopen, want het is heel belangrijk dat WEB en Elmar voldoende financiële middelen hebben om de productie en distributie van elektriciteit voor de lange termijn te waarborgen.” De minister benadrukte dat de regering de bedrijven niet wil gebruiken om de begroting sluitend te krijgen, maar geld dat over is, teruggeeft aan de bevolking in de vorm van een prijsverlaging.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.