Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Oranjestad - Automobilisten kregen de afgelopen dagen een verrassing bij politiecontroles. Tijdens routinecontroles, waarbij de papieren werden gecontroleerd werden enveloppen met 100 florin uitgedeeld als alles in orde was.
De geste was niet afkomstig van de politie, schrijft website NoticiaCla. Een bedrijf dat anoniem wil blijven wil op deze manier iets goeds doen voor de feestdagen. Het politiekorps (KPA) speelde graag twee dagen lang voor kerstman. Volgens woordvoerder Lito Lacle reageerden de automobilisten blij verrast en soms zelfs in tranen.
In totaal is er 25.000 florin uitgedeeld, namelijk 250 enveloppen met 100 florin. De politie heeft deze positieve actie omarmd en besloot die te combineren met de routinecontroles. Door de automobilisten werden de controles in eerste instantie niet gewaardeerd tot bleek dat ze 100 florin kregen, aldus Lacle. ,,Vaak houdt de politie mensen aan omdat er iets mis is, het is altijd iets slechts. Met deze actie krijgt het publiek een betere relatie met de politie. De reacties waren vaak negatief tot de envelop werd opengemaakt. Als je dan de reacties ziet dan weet je dat je iets goeds hebt gedaan."
Volgens de politiewoordvoerder waren er zelfs mensen bij die met het geld dat ze kregen iets te eten konden kopen, terwijl ze anders de hele dag een lege maag zouden hebben. Sommige mensen vertelden emotioneel hun verhaal. ,,Je weet soms niet hoeveel mensen moeten doormaken."
Een van de gelukkige automobilisten vertelt aan NoticiaCla het een geweldige actie te vinden. ,,Normaal krijg ik regelmatig een boete. Hier moeten ze mee doorgaan, dan krijg ik er nog wat van terug." De politie heeft de actie niet vooraf bekendgemaakt om het verrassingseffect zo groot mogelijk te maken. De directeur van het bedrijf achter de actie zal zich na afloop bekendmaken en vertellen wat zijn beweegredenen waren.