Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Rocky Kelly, de notoire MEP-aanhanger die zijn vurige protesten tegen het beleid van de regering letterlijk ten uitvoer brengt, is weer opgepakt voor brandstichting. De leider van de militante MEP-tak Grupo di Siete, werd gearresteerd omdat hij brand stichtte bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad (VNO).
Zondagavond rond 19.15 uur werd de politie geïnformeerd over brand bij VNO. Ter plaatse werd Kelly aangetroffen, samen met enkele medestanders. Het gezelschap had brand gesticht bij de voordeur van VNO en was in het bezit van een paar flessen brandstof, om het vuurtje nog eens flink op te stoken.
Kelly is al vaker aangehouden voor soortelijke acties. Zo heeft hij vorig jaar een stapel oude autobanden en andere rommel in brand gestoken op de straat voor het parlementsgebouw. Bij een andere gelegenheid stak hij zelfs zijn eigen auto in de fik uit onvrede over de plannen van de regering. Hij verklaarde zondag tegen de politie dat hij het niet eens was met de introductie van een algemene bestedingsbelasting van zeven procent. Volgens Kelly veroorzaakte hij geen schade en was brand zijn manier om te protesteren. De politie legde hem echter uit dat het stichten van brand tegen de wet is. Kelly zou niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van anderen in gevaar hebben gebracht als het vuur zou zijn verspreid. De agenten namen hem gevangen en brachten hem over naar de politiewacht, waar de hulpofficier van justitie hem achter de tralies zette.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.