Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Twee gewapende mannen die van plan zouden zijn geweest om een juwelierszaak te overvallen, zijn vrijdagavond opgepakt.
De politie kreeg een melding binnen dat twee mannen in een jeep waren gestopt voor juwelier Bachue in Tanki Leendert. Ze hadden vuurwapens bij zich, waarmee ze dreigend hadden gezwaaid in de richting van toevallige voorbijgangers.
De politie ging op onderzoek uit. Alle patrouilles werden verzocht uit te kijken naar de rode jeep, waarvan het nummerbord bekend was. De auto behoort toe aan iemand die in de Driemasterstraat woont, maar op dat adres was niemand thuis. Uiteindelijk werd de wagen gesignaleerd op de ringweg te Hato. De politie reed de auto klem en arresteerde de twee inzittenden.
Getuigen hadden gezien dat de chauffeur van de auto gewapend was, maar bij de aanhouding bleek een vuurwapen naast de passagiersstoel te zijn weggestopt. Een ander wapen werd niet gevonden. Een zoektocht langs de vermoedelijke route die de mannen hadden afgelegd, leverde niets op.
De mannen werden aangehouden en de auto in beslag genomen. De recherche doet onderzoek naar de achtergrond van deze, toch wat vreemde zaak. Ook de rol van de winkelier wordt onderzocht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.