Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Voormalig minister van Volksgezondheid Candelario ‘Booshi’ Wever (UPP) heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) van frauduleus handelen.
Hij wil dat het OM strafrechtelijk onderzoek doet naar het declaratiegedrag van bepaalde medisch specialisten en de rol die ziektekostenverzekering AZV, de minister van Volksgezondheid, medisch centrum Imsan en het Horacio Oduber Hospital hebben gespeeld bij het toedekken van deze misstanden. Wever is al een jaar op kruistocht, sinds hij documenten in handen kreeg die laten zien dat verschillende specialisten vervangers hebben betaald of laten betalen, terwijl ze zelf gewoon aan het werk waren. Hij klopte aan bij het Uitvoeringsorgaan AZV, maar kreeg later te horen dat er vergissingen waren gemaakt, die later in overleg met de betreffende specialisten zijn rechtgetrokken. Wel wijzigde de AZV enkele procedures, om fouten in de toekomst te voorkomen.
Wever vindt deze aanpak erg kwalijk. ,,Blijkbaar ziet de AZV gesjoemel door de vingers. Deze artsen doen aan zelfverrijking over de rug van de premiebetalende bevolking. Ze komen er gewoon mee weg. Een politieman die iets uithaalt dat niet door de beugel kan, wordt onmiddellijk ontslagen. De AZV treft regelingen met deze criminelen, in plaats van hen voor de rechter te slepen. Dat is een heel slecht signaal naar de bevolking, want daarmee zegt de AZV dat de wet niet voor iedereen hetzelfde is.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.