Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De belastingdienst blijft ook in 2016 verantwoordelijk voor het verstrekken van nummerplaten. Daarbij gaat het niet langer om de jaarlijkse vervanging van de platen, maar om nieuwe exemplaren.
De regering heeft besloten de wegenbelasting niet langer te heffen via de jaarlijkse betaling van de nummerplaat, maar via een verhoging van de accijns op brandstof. Autobezitters hoeven dus niet langer naar de belastingdienst om een nieuwe nummerplaat te halen. Wie een nieuwe nummerplaat nodig heeft, of een vervangend exemplaar, moet die nog steeds aanvragen bij de belastingdienst. Woordvoerder Meverly Romano laat weten dat de registratie van de platen nog steeds de verantwoordelijkheid is van de dienst. ,,De toekomst zal leren of dat zo blijft, maar voor nu geldt dat wie een nieuwe plaat nodig heeft, daarvoor bij ons terecht kan.”
Overigens zullen alle autobezitters nog minimaal één keer de gang naar het belastingkantoor moeten maken. ,,Het is niet de bedoeling om tot in de eeuwigheid de nummerplaten van 2015 te blijven gebruiken. Er komt een moment dat die worden ingewisseld voor de definitieve exemplaren. Wanneer dat is, is nog niet bekend. In 2016 kan gewoon gebruik gemaakt worden van de platen van 2015”, aldus Romano. Ze benadrukt dat de belasting over 2015 gewoon betaald moet worden. Dat had voor 1 oktober moeten gebeuren. ,,Op dit moment heeft 31 procent van de auto-eigenaren nog niet aan alle verplichtingen voldaan. Dat zijn 1.7048 nummerplaten van personenauto’s, 2.797 huurauto’s en 267 motoren. Van de autobussen is 64 procent in overtreding en van de taxi’s zelfs 83 procent. Bij de trucks zijn er 645 van de 1.034 in overtreding.” Romano adviseert iedereen die nog niet betaald heeft om dat snel te doen, want de politie deelt onherroepelijk boetes uit voor deze overtreding.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.