Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Lio Croes en Melrick Dabian gaan twee jaar de gevangenis in, omdat ze eind vorig jaar een agente seksueel hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) had vier jaar geëist.
De rechter achtte bewezen dat het tweetal op 20 december 2014 politieagente H. seksueel heeft misbruikt terwijl ze buiten bewustzijn was. Van het feit dat de mannen haar naakt op straat hebben achtergelaten werden ze vrijgesproken, omdat er volgende de rechter fouten in het onderzoek waren gemaakt. 

Het slachtoffer werd achter de Eagle-tennisbanen gevonden door voorbijgangers die van de vroegmis kwamen. Ze kon zich niets herinneren van wat haar was overkomen. Het OM heeft achterhaald dat H. in club Chupitos had zitten drinken met de twee verdachten. De mannen besloten op zeker moment H. in hun auto mee te nemen, omdat ‘ze te dronken was om zelf thuis te komen’. De lezing van de mannen was dat zij zelf seks wilde, maar H. verklaarde dat een raar verhaal te vinden, omdat ze lesbisch is en geen interesse heeft in seks met mannen. Het slechtoffer eiste 50.000 florin schadevergoeding voor het doorstane leed. De rechter wees die eis toe, waarbij elke dader de helft moet betalen.

Het OM gaat het deel van de zaak waarvoor vrijspraak is gevonnist, analyseren en beslist op een later moment over hoger beroep.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.