Al het nieuws

De luchtvaartautoriteiten van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire en Aruba streven naar een gezamenlijk systeem van controles, zodat passagiers slechts eenmaal gecontroleerd worden op hun reizen tussen de eilanden.

Iedere luchthaven dient daartoe over een speciale zone te beschikken voor transferpassagiers. Tijdens een vorige week gehouden vergadering is een Memorandum of Understanding ondertekend door de aanwezigen. Onderzocht wordt of het in de toekomst mogelijk is dat Nederland en de Verenigde Staten zich bij het systeem aansluiten. Voor Aruba sluit het voorkomen van dubbele controles aan bij het ontwikkelen van Aruba als hub voor de regio. Als alles volgens plan verloopt kan de ‘one stop security’ al in maart 2016 worden ingevoerd.

  Foto regering Aruba


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.