Van onze redactie
Havana/Washington - De Verenigde Staten hebben 45 Cubaanse ondernemingen en personen van hun sanctielijst geschrapt. De maatregel heeft weinig gevolgen, want vier van de zes personen tegen wie geen strafmaatregelen meer gelden, zijn overleden en vele bedrijven bestaan niet meer. Ook zijn schepen die gezonken zijn of om andere redenen niet meer kunnen varen, van de lijst gehaald.
Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei dat het de lijst bij de tijd wilde brengen. Tot degenen wier naam is geschrapt, behoort Amado Padrón, die 26 jaar geleden werd geëxecuteerd. Hij stierf voor het vuurpeloton samen met de prominente generaal Arnaldo Ochoa, die ter dood was veroordeeld wegens drugshandel. Ook Osvaldo Castell heeft niet meer mogen beleven dat de Amerikanen hem van de lijst haalden. Hij leidde in 1957, nog voor Fidel Castro op Cuba aan de macht kwam, een aanval op het presidentiële paleis in Havana en stierf in 2011.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).