Van onze redactie
Paramaribo - Ouders van zuigelingen in het binnenland kunnen sinds oktober vorig jaar geen gesubsidieerd melk meer krijgen via de Medische Zending (MZ).

Deze is nu ter waarde van 17 Surinaamse dollar en 20 Surinaamse dollar bij particulieren te halen. In gebieden dichter bij Paramaribo betalen ouders 5 Surinaamse dollar voor twee blikken in een week.
Derrick Beeldsnijder, hoofd voorlichting van de Medische Zending bevestigt de stop van de levering. De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft in een brief aan de MZ laten weten dat de levering van gesubsidieerde melk wordt stopgezet. Hoofd van de voorlichtingsdienst van RGD, Raymond Ritfeld, zegt dat de overheid het afgelopen jaar heeft aangegeven de subsidie te zullen afbouwen. Volgens Ritfeld heeft de overheid een achterstand in subsidie aan de MZ die de levering onmogelijk maakt.
Volgens Beeldsnijder moet de voeding van zuigelingen nu weer zoals dat in het verleden gebeurde. Hij zegt dat het afgelopen jaar de moeders zijn gestimuleerd meer borstvoeding te geven en met natuurlijke producten een prakje van aardvruchten te maken.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).