Het doel van GreenTown is altijd geweest om de zwaar vervuilende Isla-raffinaderij te vervangen met een levendige, groene, vibrerende stad rond de haven, zodra de raffinaderij ophoudt operationeel te zijn, en het contract met PdVSA niet meer verlengd wordt.
De ‘Executive Board’ onder voorzitterschap van de heer Ron Pin, bestuursleden Harm Rooijakkers en Sinuhe Oomen, hebben echter daarvoor in de plaats een politiek gemotiveerde weg gekozen, namelijk doorgaan met raffineren, en tussendoor een slap aftreksel van GreenTown te bevorderen.
Twee medeleden, die het niet eens waren met deze nieuwe ingeslagen weg, zijn uit het bestuur gezet. Het gaat om de heren Sven Rusticus, medeoprichter van GreenTown, en Orlando Meulens, member van de ‘Executive Board’.
Als bedenker, oprichter, initiatiefnemer en eerste voorzitter (2011-2017), tevens lid van de ‘Advisory Board’, en algemeen lid van de stichting GreenTown Curaçao, ben ik, noch zijn andere advisory board members, ambassadors, volunteers en partners over deze verandering geraadpleegd.
Ik ben het er niet mee eens dat naast de GreenTown-gedachte plaats is gemaakt om toch met raffineren, op dezelfde plek, door te gaan. Ik heb absoluut geen vertrouwen meer in het huidige bestuur en stel voor dat er, zo snel mogelijk, een nieuw bestuur wordt gekozen die wel de duurzame regels, en het eerste en voornaamste doel van de stichting GreenTown in acht neemt.

Andrés Casimiri, Curaçao

ADBrief 800

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).