Dat deze week kon worden geregistreerd dat vakantiegangers frank en vrij een rotspartij konden beklimmen waarvan op 4 april minister Balborda al op de hoogte was dat deze zo gevaarlijk is dat hij moet worden afgebroken, was voor mij aanleiding om de minster onderstaande open brief te schrijven.
Geachte heer Balborda,
Hartelijk dank voor uw reactie van 4 april jl. (uw nummer 2014/5247) waarin u mij meedeelde dat u de gevaarlijke rotspartij op de mirador van Sta. Marta zult laten afbreken.
Ik ben blij dat u met mij van mening bent dat de situatie aldaar levensgevaarlijk is.
Ik weet niet of u gisteren het nieuws van TeleCuraçao heeft gezien, maar als dat zo is hoop ik van ganser harte dat u zich net als ik doodgeschrokken bent. Wat toonde het nieuws immers? Een touringcar op de mirador en hordes toeristen die ondanks het door u gespannen gele plastic lintje over de scheur zijn gestapt en boven op de schuivende rotspartij foto’s stonden te maken.
Ik weet niet of u mijn advies van 29 januari om de toeristische organisaties op de hoogte te stellen heeft gevolgd of dat zij uw informatie hebben genegeerd, maar de vertoonde beelden onthulden een volstrekte schande. Samen met mijn schrijven van 29 januari, uw beschrijving van de situatie in uw brief van 4 april en deze reactie op die brief, laten die beelden geen enkele ruimte voor twijfel open over de wettelijke aansprakelijkheid in het geval zich een ongeluk voordoet voordat de rotspartij is afgebroken.
Aangezien u al bijna drie maanden van de situatie op de hoogte bent en desondanks touringcars de mirador aandoen, zal ik nu zelf (ook?) de toeristische organisaties inlichten over de levensgevaarlijke situatie, opdat ook zij hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van toeristen nemen. Hieronder treft u een overzicht aan van de door mij aangeschreven organisaties. De lijst bevat alle volgens mij in aanmerking komende organisaties die in het telefoonboek van 2014 zijn vermeld, maar Ik kan niet beoordelen of de lijst zo ook compleet is.
c.c.UOOW,pers
De toeristische organisaties: Chata, Coast 2 Coast Curaçao, Curaçao Tourist Board, Eric’s ATV Adventures, Fiesta Tours, Tropical Tours, Funbini bv en Explore Curaçao.
Hans van Hulst, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).