Ongeveer 9 jaren wonen we op Band’abou. Ik moet zeggen, werkelijk terug in de tijd. Maar het meest opmerkelijke is wel onze ‘nieuwe’ posterijen die sinds kort Cpost mag heten.
9 Jaar geleden kregen we 2 maal per week post en met de gratie van onze hogere postbode soms 3 maal per week. Maar we misten nog wel eens een brief en zeker als het om bankkaarten ging of andere belangrijke post uit het buitenland. Het probleem was niet alleen bij ons maar ook bij vele medebewoners. We meldden dit netjes aan de post en op een gegeven moment ging de postrecherche te werk. Er zouden via de directeur brieven verzonden worden om te kijken wat er gaande was. De eerste brief arriveerde netjes afgeleverd door onze postbode, zelfs aanbellend dat er een brief was van de directeur! Ja, een mooie test! Na weer contact opgenomen te hebben dat dit geen test was, werd er besloten bij meerdere bewoners enkele brieven te bezorgen ook weer via de directeur. Na enkele weken ontvingen we inderdaad een brief. Nadat die in de bus was gedeponeerd en door mij direct uit de bus was genomen zag ik de postbode vanuit het dorp met een noodgang weer terug komen. Hij maakte mijn brievenbus open en belde aan. Hij vroeg waar de post gebleven was en of er een brief bij zat! Ik vertelde hem dat hij deze informatie niet kreeg en hij de tipgever maar eens moest bedanken voor zijn daad. Nieuwe post heeft verder nooit iets meer ondernomen. Maar als toegift kregen we soms weken geen post of werd de post ‘per ongeluk’ in het dorp bezorgd!
Na dit ‘onderzoek’ kregen we, tot afgelopen jaar, met de regelmaat van een stilstaande klok, 2 maal per week de post. Tot dit jaar. We hebben nu een Cpost en nog wel internationaal ook nog! Oude puinhoop onder een nieuwe naam. De tarieven zijn nu onderhand 4 gulden voor een briefje naar Nederland en aangetekende stukken die op kunnen lopen naar 16 gulden! Tarieven om post in China te krijgen! Maar we hebben nu ook vast in het nieuwe jaar één keer per week, maandagmorgen rond half een, post! Ja, eenmaal per week zijn wij verzekerd van wat reclamefolders, telefoonboek en van wat rekeningen, meestal niet alle rekeningen.
Het gaat goed, van de nieuwe post gaan we nu naar de Cpost die duidelijk Cniks is! Wat is het volgend jaar heren post? Mogen we dan eenmaal per week op Cpost niks te Otrobanda zelf onze post ophalen?
John Baselmans,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).