×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

Rema Uní heeft via de media kennis genomen van het feit dat de Stichting Studiefinanciering (SSC) niet al het geld kon overmaken voor de ouderlijke bijdrage aan het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) doordat er ouders zijn geweest die zich niet hebben geregistreerd bij de SSC om in aanmerking te komen voor het gratis onderwijs.
Het RKCS stelt dat door dit handelen van genoemde ouders zij circa 800.000 gulden misgelopen heeft en zij van plan is dit bedrag op de bewuste ouders te gaan verhalen.
In dezelfde verklaring van de RKCS komt naar voren dat er nog géén gedegen onderzoek hiernaar verricht is. Rema Uní vraagt zich dan ook af waarom niet eerst de resultaten van een onderzoek hiernaar af te wachten eer met beschuldigende vinger naar de ouders te wijzen.
Iedereen kan zich nog vers herinneren hoe ouders aan het begin van vorig schooljaar van de ene op de andere dag geconfronteerd werden met een compleet nieuw systeem dat, door de toenmalige regering, in het leven geroepen was om het onderwijs gratis te organiseren. Ouders moesten gaan registeren met het meenemen van diverse stukken die helaas niet altijd gemakkelijk voorhanden waren.
Heeft men zich afgevraagd wat voor een effect dit heeft gehad op vele ouders die niet op een behoorlijke wijze hierop voorbereid waren?
Is het niet op zijn minst kort door de bocht om te stellen dat de ouders nu de oorzaak zijn van de niet ontvangen gelden van het RKCS. Of is het misschien makkelijker om de ouders de schuld te geven, en het onverantwoord handelen van de regering hierin te vergeven?
Vereniging Rema Uní, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).