Maakt u zich maar geen zorgen, het is niet de afkorting van een nieuwe ‘designer drug’, maar de nieuwe naam voor onze eigen Milieudienst.
Ik hoop alleen dat met de nieuwe naam ook nieuw en strenger beleid komt want we hebben het hard nodig.
Ik heb in een deuk gelegen toen van de week de jongens van Gezondheid, Milieu en Natuur met een noodgang naar een school vlak bij het Kabouterbos vlogen omdat er geklaagd werd over stank die uit dat bos kwam. Gelijk de school geëvacueerd en iedereen naar huis gestuurd want het was zo slecht voor de gezondheid van de kinderen.
Bleek het een achtergebleven kampvuur te zijn dat was blijven smeulen.
Toen dacht ik; wat een stelletje hypocrieten zeg!
Jarenlang worden onze kinderen letterlijk vergiftigd door PdVSA met hun rook en stank en rotzooi die ze de lucht inpompen en niemand zegt wat, ook niet de mensen van Gezondheid, Milieu en Natuur!!
Waarom bij Kabouterbos wel en bij de Isla niet? Of zijn deze mensen bang voor rechtszaken en subsidies die opeens gestopt worden of dat er opeens geen airco’s meer gegeven worden aan de scholen beneden de rook???
Brandende ogen, droge keel, hoesten, benauwdheid elke dag!!
En dan heb je die fanatiekelingen die zeggen, ja maar er werken 900 mensen daar!
Klopt en er zijn genoeg mensen die daar werken die hun kinderen op de scholen ‘beneden de wind’ hebben zitten.
Dan vraag ik mij af, zou jij als verantwoordelijke ouder elke dag jouw eigen kind een lepel gif willen geven?
Nee, zover denken ze niet!
Geef mij een staaf dynamiet, ik sta als eerste in de rij om die gore roestbak op te blazen, geloof me, kan ik tenminste normaal ademen.
Ik vergeet een quote van Richard Hart nooit meer, die zei een keer: ,,Regering regeer!”
Het zou hier ook van toepassing kunnen zijn op Gezondheid, Milieu en Natuur: doe je werk en sluit die tent!
Ik blijf lachen op deze klip want mensen hier kiezen altijd voor de weg van de minste weerstand want ze zijn als de dood voor represailles, kritiek en zitten liever in hun comfortabele cocon en laten hun eigen kinderen rustig een vroegtijdige dood sterven.
Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).