Van de week stond in de krant dat men de slagboom bij Caracasbaai weer in ere zou herstellen en dat er een portier zou komen en dat de boel daar weer opgeknapt zou worden en men een uitbater zocht om de tent te runnen.
Ik snap het niet, was het niet minister Cooper die zo nodig de baai wilde open gooien zodat Jantje Publiek vrij entree kon hebben en dat alle minderbedeelden gratis daar zouden kunnen zwemmen?
Wat was het gevolg? In no time was de tent geplunderd en heeft men in een recordtijd daar zo’n grote vuilnisbelt van gemaakt dat ik daar mijn schoonmoeder niet eens naar toe zou sturen.
Niemand wil tussen de spareribsresten en de ouwe afgekloven kippenpoten, lege Polar-blikken en glasscherven hun vrije dag aan het strand doorbrengen.
Vergelijk de zogenaamde ‘publieke stranden’ zoals onze eigen Kenepa waar de toiletten het al jaren niet doen of waar de ‘snackbar’ een hygiënische nachtmerrie is of de snackbar bij Lagun waar ze zelfs de wc-potten uit de vloer hebben gerukt omdat men zo nodig het open moest houden voor Jantje Publiek en er geen geld is voor onderhoud of schoonmaak.
Neem nou de stranden waar men moet betalen zoals Cas Abou, Jan Thiel, Mambo waar de verlichting het doet, de toiletten schoon zijn en niet alleen mammie en pappie rustig met de koters kunnen genieten van een fijne stranddag maar ook Truus Toerist niet hoeft te struikelen over de restanten van een mislukte barbecue.
En nou gaan we Caracasbaai weer opknappen, wat weer een berg geld gaat kosten.
Geld wat we niet hebben en wat we anders zouden kunnen besteden aan onderhoud van onze scholen bijvoorbeeld, dat gaan we nou uitgeven om wat er al was, weer op te knappen, zodat het weer verhuurd kan worden en mensen toch entree zullen moeten gaan betalen om binnen te komen.
Allemaal geld en moeite voor niets omdat een of andere ‘slimme’ minister niet vooruit kon denken en zich niet kon voorstelen dat het een grote rotzooi zou worden als je het open zou gooien voor ‘onze eigen mensen’.
Wil je tussen de rotzooi gaan zwemmen ga naar een openbaar strand, wil je schoon, netjes en veilig met de familie genieten dan zal je ervoor moeten betalen, simple as that!
Ik blijf lachen op deze klip want ze blijven in sprookjes geloven!
Arthur Donker, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).