Het wordt echt tijd voor een onafhankelijke veiligheidsinstantie met verregaande bevoegdheid. Neem een voorbeeld aan de gezondheidsinspecteur. Neem het voorbeeld van het kruithuis, dat al jaren geleden bedoeld was om te verplaatsen. Neem het voorbeeld van dodelijke slachtoffers de afgelopen jaren in de bouw. Neem het voorbeeld van de jaarlijkse dodelijke verkeersslachtoffers. Neem het voorbeeld van de nieuw geopende vierbaansweg tussen Betèsda en de rotonde Julianadorp, die had nooit geopend mogen worden zonder het plaatsen van de vangrails. Ik neem aan dat deze vangrails allang op Curaçao aanwezig zijn! Waarom dan niet eerst geplaatst en dan openen. De snelheid die nu hier gereden wordt is tussen de 60 en 110 km/uur! Kijk naar alle vangrails op de vierbaanswegen en er is bijna geen meter waar niet een auto tegenaan is gereden de afgelopen jaren. Deze vangrails zullen neem ik aan ergens eind januari geplaatst worden. Stel dat in deze komende weken hier een dodelijk ongeval plaatsvindt doordat een auto op de andere weghelft is terechtgekomen? Wat dan? De veiligheidsinstantie zou de uiteindelijke toestemming moeten geven voor het openen van bijvoorbeeld deze nieuwe vierbaansweg. De veiligheidsinstantie keurt een kruithuis af en dan kan er geen gram vuurwerk meer in opgeslagen worden. Wat hebben we aan achteraf onderzoeken als daar toch niets mee gebeurt? Voorkomen kan niet achteraf, maar alleen maar vooraf!
Henk Pasman, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).