Gezien: de werkzaamheden aan het Wilhelminaplein. Hierbij valt als eerste op het missen van de cedille. Voor mij is dit onacceptabel. De overheid mag dit niet accepteren en de architect had hiervoor een andere oplossing moeten aandragen.
Ten tweede is geen rekening gehouden met de veiligheid van de fotograaf en de toeristen. Het verkeer kan er nog steeds voorlangs rijden. Om die reden hadden de letters 180 graden gedraaid moeten worden, zodat vanuit het Wilhelminapark gefotografeerd kan worden. In de destijds gepresenteerde maquette staan de letters niet vermeld. Blijkbaar is dit later bedacht met als argumentatie reclame voor Curaçao.
De vraag is echter, als je uitgaat van dit uitgangspunt, of dit de meest geëigende plaats is hiervoor. Curaçao is bovenal uniek vanwege de Pontjesbrug en de uitstraling van de Handelskade. Ik zou dan ook de tekst Curaçao hierin verwerken, met deze als achtergrond. Er zijn dan meerdere alternatieven mogelijk: op de pontjes, of aan één kant of aan beide kanten, of op de railing aan de binnenkant. Daarnaast is er ook nog het alternatief om de letters tegen de Julianabrug te plaatsen en LED-verlichting hierin verwerken (zie foto op willemstadcuracao.com). Tussen haakjes, ik ben blij dat de Handelskade weer gewoon in wit licht is verlicht en niet in kleur. Penha nooit meer met groen verlichten! De schijnwerper die op de Pontjesbrug richting Rif Fort schijnt moet zo snel mogelijk vervangen worden door verlichting waar je niet inkijkt!

Henk Pasman,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).