Die woorden hoor ik nog, als ik aan mijn vader denk want telkens weer zie ik genoeg voorbeelden hiervan en moet ik de man gelijk geven.
Door de jaren heen heb ik genoeg voorbeelden voorbij zien komen, bijvoorbeeld Hitler, Papa Doc, zijn zoon Baby Doc, Idi Amin die zo gek was als een deur, en niet te vergeten grote criminelen zoals Al Capone, John Gotti die ze The Teflon Don noemden omdat hij steeds vrijgesproken werd totdat ze hem te pakken hadden en hij de rest van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht.
Laten we onze eigen mensen niet vergeten want die worden ook al met de dag erger en krijgen kapsones waar je ‘U’ tegen zegt.
Onze minister van Financiën die zich kleedt in maatpakken die het maandsalaris van een arbeider kosten, niet te vergeten onze premier die met loeiende sirenes en meer beveiliging dan Obama iedereen van de weg af jaagt om naar de kapper te gaan.
En onze eigen El Hakim die steeds op reis gaat en niemand weet wat hij gaat doen en dan terugkomt met een verhaal waar je geen touw aan kan vast knopen. Maar we hebben ook mensen die denken dat mijn klip een ritseleiland is waar alles kan en mag zolang je maar kraaltjes en spiegeltjes uitdeelt en de mensen met een illusie blij kan maken.
Ik was op vakantie en vlak voordat ik terug kwam las ik toevallig in <I>De Belgische Gazette<I> een oproep voor de schuldeisers van ene Chris van Assendelft van Wijck om zich te melden zodat de procedure voor beslaglegging en van zijn eigendommen kan volgen.
Kom ik in Nederland zie ik dezelfde advertentie in <I>De Telegraaf<I> staan, ik denk die jongen huppelt schijnbaar tussen Nederland en België, dat kan toch?
Kom ik aan op mijn geliefde klip, zie ik diezelfde advertentie in het <I>Antilliaans Dagblad staan<I>.
Deze jongen lijkt wel op onze regeerders, want die vliegen ook heen en weer alsof ze hun airmiles moeten cashen voordat ze niet meer geldig zijn.
Blijkt dat deze meneer met de gekochte adellijke titel een crimineel verleden heeft. Je kan het zo gek niet bedenken of meneer heeft het gedaan. Stond hij pasgeleden op de voorpagina van alle kranten tussen onze eigen Schotte, El Hakim en niet te vergeten Cooper nadat hij een contract had getekend om een Fantasy Island te bouwen voor onze kust.
Allemaal breed lachend want het is toch goed voor het eiland of niet soms?
Blijkt nou dat er een hele polonaise mensen zijn die door deze meneer geplukt zijn, opgelicht zijn, failliet gegaan zijn door zijn schuld, families die uit elkaar gerukt zijn door zijn toedoen en daar staat meneer die op handen gedragen wordt door onze prominente regeerders die hem zien als de grote investeerder die ons het Walhalla gaat brengen.
Pa, je had gelijk, arrogantie komt echt voor de val.
Ik blijf lachen op deze klip want er zijn nog steeds eerlijke mensen hier die bereid zijn om ons vooruit te helpen zonder de hulp van een stelletje amateurs die het hoog in hun bol hebben maar die binnenkort ook aan de beurt zijn.
Arthur Donker, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).