Gisteren heb ik in uw krant kunnen lezen over de 29 personen die niet in het bezit waren van de benodigde documenten tot werk/verblijf op Curaçao.
Wat mij opvalt in dit artikel is dat er gesproken word over illegalen die aangehouden zijn, maar dan wordt er later in het artikel vermeld dat ‘de overige 23 vreemdelingen die niet in het bezit waren van geldige verblijfsdocumenten hebben een verbod opgelegd gekregen om werkzaamheden op het eiland te verrichten en mochten daarna ook naar huis’.
Mijn vragen aan u zijn dan ook:
Is het kopstuk van uw artikel wel goed?
Als het kopstuk van uw artikel klopt, en het inderdaad om illegalen gaat, waarom mochten deze vrijuit naar huis?
Speelt de nationaliteit van deze vreemdelingen (Amerikaanse) en de Isla-raffinaderij een rol in het vrijuit naar huis mogen gaan?
Behoort de aandeelhouder (de regering) als verhuurder (Refineria di Kòrsou) van het terrein en installaties niet op de hoogte te zijn, of regels te hebben opgesteld van wie wel of niet op terrein mag zijn?
Als er gesproken wordt over illegalen, beschikt u, of de politie over de datum van intrede van elk van deze personen, zodat er inderdaad uitgegaan kan worden dat zij illegalen zijn?
Indien deze personen illegalen zijn, waarom, in tegenstelling tot andere immigranten hier op het eiland die ongedocumenteerd zijn, konden deze wel naar huis, en niet opgesloten worden in het huis van bewaring?
Het is echter niet ondenkbaar dat er illegaliteit op het eiland heerst, daar zowel de toelatingsorganisatie, die het verblijf van een vreemdeling in 4 maanden behoort af te ronden, soms bijna er een jaar voor de tijd neemt, en de dienst voor arbeidszorg zich ook niet aan de 6 weken behandeltijd voor een tewerkstellingsvergunning houd. In plaats van te roemen over hoeveel mensen opgepakt worden, denk ik dat wij de aard van het probleem moeten oplossen, en dat is diensten die binnen de door de wet gestelde behandeltijd een aanvraag afhandelen, hetzij positief of negatief.
Ik hoop dat u mij over het bovengenoemde een antwoord kan geven.
Danny Van Lierop,
Curaçao

Noot van de redactie: Bij het plaatsen van het artikel op pagina 8 in de uitgave van gisteren, heeft de redactie van het Antilliaans Dagblad zich gebaseerd op een officieel persbericht uitgegeven door het politiekorps van Curaçao.

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).