Typisch voor een in dit geval Gevolmachtigde minister - Sheldry Osepa - van het kabinet Schotte om niet op de inhoud te reageren als hem wordt gevraagd wat hij bedoelt met de uitspraak geen weg onbenut te laten om vrije meningsuiting van Leeflang aan te pakken. Overigens wordt hij tijdens het interview met de journalist van Radio Nederland Wereldomroep betrapt op een aperte leugen als hij keihard beweert: ,,Ik heb de aanklacht die is ingediend door mevrouw Leeflang bij Amnesty International zorgvuldig bestudeerd.” Niets is minder waar, want de indiening van de klacht is wel aangekondigd maar ... heeft nog niet plaatsgevonden. De minister werpt zich vervolgens in een ingezonden brief op als exorcist en meent te weten wie bezeten is. Waarom hij als exorcist zijn partijleider, die zich herhaaldelijk schuldig heeft gemaakt aan oplichting met creditcards en daarvoor ook is veroordeeld, niet heeft kunnen bevrijden is een enigma. Curaçao zit echter door die ‘omissie’ van deze exorcist met een premier die binnen amper achttien maanden alle belangrijke instituten van onze democratische rechtstaat heeft kapotgemaakt. De laatste ruïne is de Veiligheidsdienst VDC, die nu onder toezicht staat van de Nederlandse AIVD, terwijl er een strijd gevoerd wordt om de Centrale Bank buiten de macht van de Italiaanse maffia te houden.
Onze exorcisme-minister is duidelijk de weg kwijt. Want terwijl hij driftig nog op zoek is naar allerlei middelen om de geïnterviewde ministers aan te pakken als straf voor zogenaamd naar buiten brengen van ‘interne aangelegenheden’ wordt onder zijn neus en tijdens zijn bestuursperiode de al bijna 60-jarige autonome VDC onder toezicht gesteld van de Nederlandse AIVD, vanwege de afbraak die zijn partijleider daaraan heeft aangericht.
Deze blunder mag onze exorcisme-minister Osepa straks op zijn cv plaatsen, naast het feit dat het hem niet gelukt is zijn partijleider noch Curaçao te bevrijden van een premier die niet ministeriabel is.
Overigens is de exorcisme Gevolmachtigde minister waarschijnlijk zo ‘intern verblind’ dat het hem helemaal ontgaan is dat ook de Verenigde Staten zich zorgen maken over de integriteit van de regering Schotte naar aanleiding van het rapport Rosenmöller en dat ook vermeldt in de publicatie van maart dit jaar van de State Department. Wat moet ons land met een dergelijke Gevolmachtigde minister?

Omayra Leeflang, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).