Ik las maandag in onze ochtendkrant dat circa 800 mensen de bijeenkomst van Frente Sivil op het Waaigat bijgewoond hebben. Deze schatting doet geen recht aan de ongeveer 2.500 mensen die de middaghitte getrotseerd hebben om er van 16.00 tot 18.00 uur bij te zijn.
Anders dan het Wilhelminaplein (optisch gezien 2.400, in werkelijkheid schat ik 1.500 mensen) is het Waaigat qua oppervlakte aanzienlijk groter, waardoor - wederom optisch gezien - de circa 2.500 Frente Sivil-sympathisanten een beetje in het ‘wijde niets’ leken te verdwijnen. Daarnaast kwamen en gingen mensen, waardoor het best mogelijk is dat meer mensen hun adhesie betuigd hebben, dan de 2.500 die wij denken.
Het was warm, veel mensen bleven in hun auto's zitten met de airco aan en de raampjes open. Een relatief groot aantal (oudere) mensen zat in de schaduw onder de bomen aan de waterkant van het Waaigat. De politie was goed aanwezig. Ik heb zeker zes politieauto’s waargenomen. Van ongeregeldheden was geen sprake.
Ik schat dat, na afloop van de Waaigat-bijeenkomst, een kleine 500/600 mensen naar Fòrti zijn gelopen om een verzoek aan de Gouverneur aan te bieden.
De relatief kleine oppervlakte bij het gebouw van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, waar de heer Wiels zijn demonstratie hield, geeft optisch gezien 600 demonstranten, terwijl in werkelijkheid er hooguit 300 waren.

Reinoud van den Berkhof, Curaçao

Naschrift redactie: Het Antilliaans Dagblad was gedurende de hele manifestatie bij het Waaigat en de daaropvolgende mars naar Fort Amsterdam aanwezig en baseerde zich bij de schatting van het aantal personen op gegevens van de organisatie Frente Sivil zelf en van de aanwezige agenten. Frente Sivil heeft inmiddels laten weten dat er 1.000 handtekeningen zijn verzameld.

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).