Rector Magnificus van de UNA, Miguel Goede, werd zonder slag of stoot ontslagen. Dit resultaat van een goor machtspelletje kon je maanden geleden zien aankomen. De commissie onder leiding van de vorige (ontslagen) RM, zelf bron van ellende in deze tent, vond dat zijn opvolger ook niet deugde. Zelfs Stalin heeft het zo bont nooit gemaakt. Nog erger is dat binnen de muren van dit instituut niet geprotesteerd wordt, dat niemand zijn bek open doet. Dit duidt op een totaal verziekt milieu waarin angst de boventoon voert. Het bestaat niet dat er onder drieduizend mensen geen groep is die met pijn deze ontwikkelingen ondergaat, maar de moed ontbreekt dit naar buiten te brengen. Een universiteit waar zich zoiets afspeelt verliest daarmee de status academisch of universitair. Waar Goede zo aan de kant kan worden gezet, is het bestaan niet waard. Hij schoot misschien hij hier of daar tekort, maar zij die hem laten gaan deugen helemaal niet. Wie is de volgende in de rij? Gelet op het politieke klimaat wordt dat uiteraard Van der Dijs (familie van de olieboer?) die over de nasleep van de Curaçaose slavernij promoveerde en er op die UNA onlangs over babbelde. Was ik daar student, ik zou mijn biezen pakken en naar het buitenland vertrekken om niet meer terug te komen. De laatste doet dan het licht uit en zet de airco in die glazen dozen voorgoed af.
Prof. Ir. Carlos Weeber, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).