Van de week kreeg ik een e-mail van de politieorganisatie Dare, wat ik dacht dat een onderdeel van het korps was om kinderen wijs te maken dat ze geen drugs moeten gebruiken, dus vroeg ik mij gelijk af wat ik daar nou mee te maken had.
Bleken het 8 pagina’s te zijn met tips van wat men moet doen als men overvallen wordt.
Laten we eerlijk zijn, tegen de tijd dat je dat allemaal gelezen hebt, hebben ze je auto meegenomen, je hond verkracht, je kanarie op de barbecue gedaan en je flatscreen aan de buurman verkocht.
Hier volgen dan een paar voorbeelden van wat men moet doen in geval van een overval.
Als je zenuwachtig bent moet je de ademhalingstechniek toepassen, alleen zeggen ze niet wat dat is of hoe je het moet doen.
Je moet de sporen die achtergelaten zijn door de overvallers beschermen, alsof ze vingerafdrukken komen nemen als je overvallen bent. Vooral niet in het weekend want schijnbaar werken die jongens alleen tijdens kantooruren en je moet het niet in je hoofd halen om ze op feestdagen of tijdens het weekend te bellen want er is nooit iemand beschikbaar.
Als je wat vreemds ziet moet je Dare bellen om te komen kijken, en vooral merktekens op de deuren plaatsen om de lengte van de overvallers te kunnen schatten.
De laatste keer dat ik zoiets zag was toen mijn moeder streepjes op de deur had om te kijken hoe groot we waren geworden, wat bij mij geen verschil maakte want ik ben nog steeds klein.
Je moet vooral niet laten blijken dat je alleen woont, wat natuurlijk funest is voor je seksleven als vrijgezel, en laat vooral geen vreemde mensen in je huis.
Dus ga niet vreemd, stel je altijd eerst voor.
Gut o gut, hebben deze mensen echt niks anders te doen?
Misschien zou het een goed idee zijn als ze een keer uit die aircokantoren kropen en de straat op gingen, misschien zou dat meer effect hebben dan mij een stomme 8 pagina’s tellende e-mail te sturen.
Ik blijf écht lachen op deze klip, dat hele korps begint een beetje op werkverschaffing te lijken.
Arthur Donker, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).