Er zijn twee handige toepassingen om identiteitsfraude tegen te gaan, vooral als je op reis gaat. Het eerste is een app uitgebracht door rijksoverheid.nl. Met deze app maak je een foto van bijvoorbeeld je paspoortpagina, vervolgens streep je de informatie door die niet relevant is, zoals je paspoortnummer. Deze kopie stuur je via e-mail naar degene, zoals hotel, autohuurbedrijf, die om een kopie vraagt van je paspoort. Deze ontvangt de kopie met de doorgestreepte info plus een watermerk. De andere is van de ANWB in Nederland en dat is een ID-cover die je om de hoofdpagina van je paspoort doet en die onder andere het paspoortnummer afdekt. Ter plaatse kan je dan een afdruk laten maken van deze paspoortpagina. Ga naar rijksoverheid.nl en zoek onder kopieid voor de app en naar anwb.nl en zoek onder id-cover.
Henk Pasman,
Curaçao

identiteitsfraude


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).