Dames en heren, om misverstanden te voorkomen wil ik graag mijn positie duidelijk maken: vanaf 1985 heb ik tegen toenmalig minister-president Maria Liberia-Peters (PNP) gezegd: ,,Laat Shell de hele boel opruimen”, want wij waren al 20 jaar bezig om het asfaltmeer op te ruimen en het is niet gelukt. Mevrouw Liberia-Peters zei tegen mij: ,,De bezorgdheid van de moeder is niet de bezorgdheid van de kinderen.” Na 30 jaar zitten wij met hetzelfde probleem en ik ben bang dat wij aan het einde van de rit blijven zitten met een oude raffinaderij die wij niet kunnen slopen in onze mooie stad. Gezien de komende ontwikkeling op oliegebied, nu voor de tweede keer, hebben wij de kans om met een nieuwe ontwikkeling te starten voor de toekomst van onze kinderen in een schoon milieu. Dus conclusie: de raffinaderij moet in 2019 dicht. Nu is het de tijd om met een nieuwe ontwikkeling te beginnen, waar veel werk ontwikkeld wordt voor alle jonge mensen met minder kennis, in een schone omgeving, waar wij de kans krijgen om een moderne stad op te zetten op het 440 hectare-terrein dat vrij komt. Een briljante toekomst voor Curaçao. Dus de raffinaderij dicht in 2019. Ik ben 80 jaar oud, en ik was verantwoordelijk voor Caracasbaai, Emmastad en Bullenbaai. Succes.

Edgar Andres Leito (voormalig werknemer Shell-raffinaderij), Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).