In een uitverkochte kapel van de Fundashon Mariadal speelden woensdagavond de Koreaanse celliste Chae Won Hong en Julian Gargiulo, pianist uit de USA. Dat beide musici op internationale podia in de prijzen waren gevallen en zelfs rechtstreeks van de Carnegie Hall op Bonaire zouden optreden trok grote aandacht. De musici voldeden overtuigend aan de torenhoge verwachtingen.
Gargiulo verraste met een bijzonder virtuoze en vooral krachtige uitvoering van etudes van Chopin. Naast het fabuleuze spel droeg ook zijn humoristische presentatie, in wisselwerking met het publiek, bij aan de aantrekkelijkheid van de avond.
Na enige solostukken voor piano was het tijd voor de introductie van Chae. In groot contrast met Julian is zij een bescheiden, haast fragiele verschijning. Maar eenmaal achter de cello betoverde ze het publiek met haar zeer gevoelige spel. Ze excelleerde in de sonate voor cello en piano van Julian Gargiulo. Een afwisselend stuk met invloeden van Piazzolla. De cello had prachtige lange melodielijnen, en dan weer krachtige ritmische stukken. De vertolking van een deel uit de cellosonate nr. 6 van J.S. Bach deed verlangen naar het hele stuk. Bijzonder verrassend en mooi was de bewerking van ‘Carazon en la Mano’ van Jacobo Palm. Julian Gargiulo bewerkte dit stuk voor cello en piano en voegde een technisch interessante partij voor de rechterhand toe. De melancholie in dit stuk werd gedragen door de cellopartij. Met een prachtige uitvoering van de bekende Mondschein Sonate van Beethoven werd deze schitterende avond na tweeënhalf uur muziek en entertainment met ovationeel applaus afgesloten.
De Classical Music Board Bonaire kreeg voor dit concert ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor het Caribisch gebied en bijdragen vanuit het bedrijfsleven en particulieren.
Hans Odin Faassen,
Bonaire

ADletters logo

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).