Reactie op brief John Baselmans-Oracle:
Geachte heer Baselmans-Oracle,
In uw open brief van 31 oktober 2016 roept u mij op om maatregelen te treffen om meer vers groente en fruit op Curaçao toe te laten. 
Uw oproep steekt mij een hart onder de riem. Want ik zou graag zien dat onze eigen agrarische sector wat gaat groeien. Daarom probeer ik een kennisinstituut op het gebied van agrarische producten op Curaçao te krijgen, zodat met innovatieve methoden - bijvoorbeeld op irrigatieterrein - de sector kan groeien.
Daarnaast doe ik onderzoek naar de eigen productie en het importvolume van agrarische producten, zodat ik de juiste besluiten kan nemen met betrekking tot het al dan niet opheffen van een verbod op import. Bij deze besluiten wil ik niet over een nacht ijs gaan. Ik wil de eigen ondernemers niet te kort doen. Maar ik wil, net zoals u, dat de mensen op Curaçao voldoende verse producten kunnen kopen. Het leven vraagt ook op dit punt, altijd een balans tussen het een en het ander. 
Ik hoop dat u in dezelfde krant waarin u uw open brief geplaatst kreeg, ook heeft gelezen wat ik voor mogelijkheden zie voor de agrarische sector.

Hoogachtend,
E. Ph. Rhuggenaath,
minister van Economische Ontwikkeling

ADBrief 800


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).