Minister Irene Dick is bijna exit, maar waar blijft de openbare aanbesteding van de digitale borden? Op 16 juni 2016 liet ze in de krant zetten dat het ‘one laptop per child’-project gestopt was. In plaats van elk kind een eigen laptop te geven zou elke klas een eigen digitaal bord krijgen. Dat daarbij voor de allerduurste digitale borden gekozen werd die maar bij 1 leverancier gekocht kunnen worden, laten we maar even in het midden. De meeste mensen dachten dat het een verkiezingsstunt was. Maar niets is minder waar. Het project ‘Digitalisering Onderwijs’ waar het laptop-project een onderdeel van is, werd vanaf het begin geboycot. Sinds het aantreden van een nieuwe sectordirecteur in november 2016 werd er niet meer vergaderd en niet meer op e-mails gereageerd, zoals dat gaat in de overheid: het project werd ‘kaltgestellt’. Toch is er nu (een jaar later) geen enkel plan gemaakt voor de digitale borden, er is geen goedgekeurde begroting en geen openbare aanbesteding. Minister Dick is er in geslaagd 18.000 kinderen hun laptop af te pakken, maar het is niet gelukt om ook maar enige vorm van digitalisering door te voeren. Het is zelfs niet duidelijk of de 19 miljoen die door BTP in de staatskas gestort zijn en specifiek geoormerkt zijn voor een laptopproject, nog op de begroting staan. Vaarwel mevrouw Dick, wij zullen u nooit vergeten.
Ace Suares,
(Ex-)programmamanager digitalisering onderwijs,
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.