Bij het lezen van de maandagochtendkrant valt de oplettende lezer toch wel het een en ander op. De twee tragisch afgelopen ongelukken, de atrako’s, een paginagrote advertentie van huizenveilingen, op pagina 4 ‘Cijntje blijft zitten’ en op pagina 6 minister Rhuggenaath ‘Curaçao heeft alles in huis om bij de top 5 te horen’. Zomaar even een greep.
Er wordt huiszoeking gedaan in het huis van een Statenlid op grond van het feit dat je kind wordt verdacht van het witwassen van geld en drugshandel. En je blijft gewoon zitten, wat geen fenomeen meer is binnen deze Staten. Het kan verkeren denk ik maar.
De enorme huizenveiling, tragisch vind ik, vooral als je bedenkt dat er op dit moment enkele duizenden huizen in de verkoop staan, kijk op marktplaats.cw, bij de makelaars, op Nederlandse sites. Er is schijnbaar niemand van de politiek die hierover ook maar iets zegt of zich daarover zorgen maakt. Minister Rhuggenaath roept maar - zo ook dat Curaçao alles in huis heeft om bij de top 5 te horen, in ieder geval niet met deze club mensen, hoogste tijd voor jonge vernieuwing - en gaat gemakshalve voorbij aan het feit dat a) de criminaliteit steeds ernstiger en agressievere vormen aanneemt en het nog steeds niet is gelukt deze omlaag te krijgen, jarenlang PAR en nu sinds 2012 nieuw bestuur idem dito;
b) het milieubeleid zou moeten voldoen aan internationaal aanvaardbare normen wat nog steeds niet het geval is. We hebben een prachtige source op het eiland, namelijk de zon. Het land is onvriendelijk voor die mensen die het goed menen met deze source en prompt word je daarvoor gestraft, zowel bedrijven als particulieren;
c) de werkloosheid onder de jongeren schrikbarend hoog is. Schooluitval, geen enkel perspectief. Een groot probleem is en blijft de gebrekkige talenkennis, zowel Engels als Nederlands.
Dat er anno 2016 nog steeds kinderen thuiszitten omdat ouders geen busgeld kunnen betalen is een grote schande, dat kinderen nog steeds zonder eten naar school gaan is een dubbele schande, dat de People’s party de onzinnige vrij-onderwijswet als verkiezingsbelofte had slaat nergens op. Dat de jaknikkers in de Staten hiermee akkoord zijn gegaan is absurd, gewoon voorbijgaan aan zeer belangrijke zaken vergeten we maar even. Het was altijd al zo dat als je niet kon betalen je geholpen werd. Over vervoer en een lege maag houdt iedereen zich wel erg stil. Maar mensen zand in de ogen strooien gaat iedereen wel erg goed af.
De binnenkort te houden verkiezingen zullen uitwijzen wie er allemaal binnen deze Staten hebben zitten slapen, en dat zijn er nogal wat, en alleen hebben geteerd en gereisd op het geld van de hardwerkende burger.
Een grote shame on all of you.
J. Martina, Curaçao

ADBrief 800


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).