Ik vraag mij af waarom bij het geven van koninklijke onderscheidingen er sprake moet zijn van rangen en standen. Er worden koninklijke onderscheidingen gegeven als Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Het gaat erom dat personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt in het belang van de gemeenschap, met zo’n onderscheiding worden gehonoreerd.
Naar mijn mening zou het niet moeten dat de persoon in kwestie doctorandus, doctor, professor, medicus, marinier of behoort tot ‘what ever’ sociale of intellectuele kring. Zoals deze aangelegenheid nu wordt aangepakt is er duidelijk sprake van segregatie (van rangen en standen) bij het geven van bovengenoemde onderscheiding.
Het gaat er uiteindelijk om hetgeen de persoon voor de gemeenschap heeft gepresteerd zonder rekening te houden met uit welke kring hij/zij voortkomt.
Hopelijk zal bij de volgende ronde rekening gehouden worden met hetgeen ik hier naar voren breng.
Dus één soort onderscheiding voor allen. Neem als voorbeeld de onderscheidingen met de ‘krus di Mérito’ op dia di Bandera.
Felix D. Pinedo, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).