We hebben niks aan fatalisten die naar het heden met de bril van gisteren blijven kijken. Het is tijd voor een nieuw begin. De oude Grieken geloofden dat de mythologische feniksvogel na verbranding, steeds weer uit zijn as herboren kon worden. Dit symboliseert de veerkracht van eenieder om ondanks alle ellende naar nieuwe hoogtes te herrijzen. Maar het lijkt erop dat we onze ellende blijven vertalen in ‘mooie’ drama’s zoals kunstvormen, sociale stichtingen en projecten (het nieuwe ziekenhuis). Waardoor het lijkt alsof we uit ellende profijt kunnen halen. Niet de feniks die herrijst uit zijn as, maar een die van grote hoogte, de afgrond induikt en te pletter stort... Gelukkig zijn er tekenen van opbloei. Zoals lokale honkbalspelers die ondanks de huidige lijdzaamheid, toch op wereldniveau weten te presteren. Net zo staan er economische kansen, zoals een groeiende toeristenindustrie, voor de deur. Nieuwe verse ideeën voor een nieuwe tijd die geluk en zaligheid zal brengen. Maar dan moeten we wel voor ons willen kijken. Kijken naar de toekomst en niet alsmaar achteruit. Vervallen in pessimisme en ons tot de tanden juridisch wapenen met voorstellen als de invoering van een 80/20-wet, brengt echt geen zoden aan de dijk. Het sleurt ons alleen maar meer de afgrond in.... Nieuwe kansen dienen aangepakt worden. We zullen weer uit onze as moeten herrijzen.
Orlando Meulens, Nederland


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.