Gisteren: 

,,Chino, ik ben aan de beurt. Een porkchop Spanish style mitar-mitar met alles erop en een saté ku batata met veel saus. Wat twee kwartjes extra? Chino hoepel op, je kunt op het dak gaan zitten. Ik betaal niets extra. Zet veel saus en zeur niet. Schiet een beetje op, want ik moet nog gasoline halen, mijn tank is bijna leeg. Niet zoveel zout, Chino. Werkt je hoofd niet goed? Waar is de pika? Is de pika op? Wat voor soort Chinees ben je, Chino? Ben je misschien een communist of zo? Nee, ik heb geen tijd om te wachten op de pika. Wacht even, mijn vrouw belt. Hallo? Wat zeg je? Ja, ja, dat weet ik. Chino, waar ben je? Ik heb saté ku batata zonder saus besteld.”
Vandaag:
Tijdens het bezoek van Asjes aan China is er gesproken over het opzetten van een Curaçao/China-desk in Shanghai. Dit bureau is een initiatief van zowel de overheid als het bedrijfsleven. Er is ook gesproken over de samenwerking voor de oprichting van een Economic Development Center. Tijdens het werkbezoek hield de Curaçaose delegatie presentaties over de kansen die Curaçao aan Chinese ondernemers biedt.
,,Het zal misschien wel raar klinken, maar in China hebben zij geen flauw idee waar Curaçao ligt. Dat land is zo groot en daarom is het van groot belang dat je een Curaçao/China-desk hebt.”
Morgen:
,,Ja meneer Chino, ik ben bijna klaar met opruimen en daarna zal ik de vloer vegen. Jazeker. O pardon meneer Chino, ik zal met twee woorden spreken. Nee, mevrouw China is nog niet thuis. Zodra zij thuis is, zal ik de auto wassen. Jazeker, meneer Chino, ik zal opschieten. Alles zal naar wens zijn, meneer Chino, u hoeft zich geen zorgen te maken. Ja, ik weet het, meneer Chino, anders kan ik ophoepelen.”

Roy Evers, Curaçao

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).