1 juni 2015. Een aannemer begint verwoed sleuven te graven in de omgeving van Botika Muizenberg. Bewoners en bedrijven in de buurt houden de situatie angstvallig in de gaten. Na twee dagen graven is het dan omstreeks elf uur in de ochtend dan eindelijk zover. Water! Neen, geen waterput, maar een kapotgeslagen hoofdleiding van Aqualectra. Werknemers van Aqualectra zijn er rap bij. Een stuk of vijf man staat met de handen in de zakken aandachtig te turen naar het steeds modderiger wordende gat. Dan klokslag twaalf uur verdwijnt iedereen. Het is lunchtijd, de inwendige mens heeft ook aandacht nodig. Om twee uur is iedereen terug. Ondertussen is de modderpoel een snel stromend bovenaardse rivier geworden. Bewoners en bedrijven in de buurt zitten al bijna drie uur zonder water. Het probleem is al gauw uitgelegd. Niemand weet waar de hoofdkraan is dus die kan ook niet dicht gedraaid worden! Grappig hoor. Wat een toeval dat in de ochtendkrant van 3 juni een soortgelijke situatie op de Jan Noorduynweg wordt beschreven. Daar kunnen ze al weken de hoofdkraan niet vinden en vloeit het water vrolijk door.
Mijnheer Jonis, in plaats van met uw hele directie naar manieren om illegaal aftappen van water tegen te gaan zou het raadzamer zijn om nieuwe tekeningen van het huidige net te maken. Dan kunnen ze de hoofdkraan tenminste vinden.
En het leven wordt steeds duurder op dit eiland.
Lekverlies? Lekverdriet noem ik dit…….
Albert Comenencia,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.