Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn met verlies gesloten. Met name de lage olieprijs zette de beurzen onder druk. Met name de lage olieprijs zette de beurzen onder druk. Leveranciers van kantoorartikelen Staples en Office Depot behoorden tot de grootste verliezers nu de fusie tussen de bedrijven op losse schroeven staat. 

De Dow-Jonesindex sloot met een min van 0,7 procent op 17.730,51 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,7 procent tot 2.077,07 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,8 procent bij en kwam op 5.101,81 punten.
Zowel Office Depot (min 15,7 procent) als Staples (min 13,8 procent) deed een forse stap terug. De toezichthouder in de Verenigde Staten FTC maakte bekend tegen de fusie in beroep te gaan. Volgens de FTC is Office Depot de grootste concurrent van Staples. De voorgestelde fusie zou de concurrentie significant verminderen.
Koffiebedrijf Keurig Green Mountain was een opvallende stijger. JAB Holdings, het moederbedrijf van Jacobs Douwe Egberts, heeft een bod op het bedrijf uitbracht van bijna 14 miljard dollar. Het aandeel schoot daarop krap 72 procent omhoog. De biedprijs van JAB Holdings van 92 dollar per aandeel ligt 78 procent boven de slotkoers van Keurig afgelopen vrijdag.
De stevige daling van de olieprijs zette druk op die sector. Zo zagen olieconcerns Chevron (min 2,7 procent) en ExxonMobil (min 2,6 procent) hun beurswaarde dalen. Ook toeleveranciers als Schlumberger (min 2,6 procent), Halliburton (min 3,5 procent) en Baker Hughes (min 5,2 procent) leverden in.
De Nederlandse chipproducent NXP verloor 4,6 procent. Het bedrijf rondde maandag de overname van zijn Amerikaanse branchegenoot Freescale (min 4 procent) af.
Ook Bluebird Bio wist de aandacht op zich gericht. Het bedrijf presenteerde tegenvallende testresultaten van een middel tegen bloedziektes en werd door beleggers 37,5 procent lager gezet. Restaurantketen Chipotle Mexican Grill verloor 1,7 procent door de voortslepende crisis rond een uitbraak van e.coli.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).