Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met winst gesloten. De notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die halverwege de sessie naar buiten kwamen, bleken nauwelijks van invloed op de handel en het goede sentiment. De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 1,4 procent hoger op 17.737,16 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,6 procent naar 2.083,58 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,8 procent omhoog naar 5.075,20 punten.
Uit de documenten van de Fed bleek dat een grote meerderheid van de centrale bankiers voor een rentestap in december is. De meesten van hen verwachten dat aan de voorwaarden die nodig zijn voor een verhoging, zoals het verbeteren van de arbeidsmarkt en aanhoudende economische groei, zal worden voldaan.
Een renteverhoging in december van het huidige historisch lage niveau, zou de eerste zijn sinds 2006. Beleidsmakers waren het er grotendeels ook over eens dat er wat betreft rentestappen een geleidelijk tempo moet worden gekozen.
Doe-het-zelfketen Lowe’s boekte een koerswinst van 0,9 procent. Het bedrijf kwam met resultaten die beter waren dan verwacht. De leverancier van kantoorartikelen Staples verloor juist 2,7 procent na tegenvallende cijfers en zwakke vooruitzichten.
Winkelketen Target zakte 4,3 procent ondanks beter dan verwachte verkoopcijfers. Ook het opschroeven van de winstverwachting voor het hele jaar kreeg de handen van beleggers niet op elkaar.
Chipbedrijf Fairchild Semiconductor (plus 8,5 procent) stond in de schijnwerpers. Het bedrijf wordt voor 2,4 miljard dollar overgenomen door ON Semiconductor (min 7,9 procent). Branchegenoot Qualcomm ging stevig onderuit (min 9,4 procent), doordat het bedrijf in Zuid-Korea wordt beschuldigd van het overtreden van de mededingingswet.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).