Al het nieuws

Van onze redactie
New York - Nieuwkomers waren gisteren de blikvangers in een verder matte beurssessie op Wall Street. Het bedrijf achter datingapp Tinder, Match Group, en internetbetalingsdienst Square werden door beleggers met open armen en stevige koerswinsten ontvangen.
Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd op 17.742 punten. De brede S&P 500 noteerde ook vlak, op 2.083 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omhoog naar 5.079 punten.
Square maakte bij zijn debuut op Wall Street een koerssprong van 42 procent. Het bedrijf dat werd opgericht door Twitter-topman Jack Dorsey werd voor 9 dollar per aandeel naar de beurs gebracht, waarmee de opbrengst lager was dan de eerder aangekondigde bandbreedte van 11 tot 13 dollar. Rond 21.30 uur stond het aandeel echter op 12,78 dollar.
Match Group won 19 procent. Het bedrijf moest vlak voor de beursgang wel door het stof vanwege een interview van de baas van onderdeel Tinder, Sean Rad. Daarin werden aantallen gebruikers van de app en door hen uitgevoerde ‘swipes’ gemeld die veel hoger waren dan Match eerder zelf bekendmaakte. Donderdag liet het bedrijf officieel weten dat de cijfers niet kloppen en dat Rad niet bevoegd is om uitspraken te doen over Match.
De Dow Jones werd aangevoerd door Intel. De chipfabrikant won 4 procent, dankzij de voorspelling dat de verkopen volgend jaar waarschijnlijk met zo’n 5 procent zullen groeien. Ook andere grote namen als Apple (plus 1,4 procent) en Coca-Cola (plus 2,3 procent) deden het goed.
Pfizer stond in de onderste regionen van de lijst met dertig hoofdfondsen. De farmaceut leverde 2,5 procent in na berichten dat de fabrikant van Viagra daadwerkelijk samen lijkt te gaan met Botox-producent Allergan. Pfizer zou daarbij bereid zijn tot 150 miljard dollar te betalen voor Allergan, waarvan de beurskoers donderdag ruim 2 procent daalde.
Best Buy verloor 2,8 procent. De elektronicaketen kwam met tegenvallende omzetcijfers en verwachtingen naar buiten. Koffiemaker Keurig Green Mountain werd 18 procent meer waard, dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten. Softwarebedrijf Salesforce kreeg er 4,5 procent bij, na de publicatie van zonnige vooruitzichten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).