Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenmarkten in New York stonden gisteren op verlies na berichten over een nieuwe terreurdreiging in Duitsland. Voordat bekend werd dat in Hannover de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland wegens een bomdreiging is afgelast, stonden de graadmeters nog op winst.
De leidende Dow-Jonesindex stond een kleine drie kwartier voor het slot 0,1 procent lager op 17.465 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,3 procent naar 2.047 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omlaag naar 4.978 punten.
Macro-economische cijfers gaven een wisselend beeld van de Amerikaanse economie. De inflatie is afgelopen maand iets aangetrokken, na een stagnatie van de prijsontwikkeling in september. Maar de industriële productie is in oktober verder afgenomen, waar economen op een lichte stijging rekenden.
's Werelds grootste winkelconcern Wal-Mart zag afgelopen kwartaal de resultaten verslechteren door de dure dollar, maar verhoogde wel de winstverwachting voor heel 2015. Het aandeel won 3,4 procent. Doe-het-zelfketen Home Depot boekte meer winst, mede dankzij de aantrekkende huizenmarkt, en werd 3,8 procent meer waard.
De twee winkelbedrijven waren daarmee de sterkste stijgers in de Dow. Een scherp contrast met detailhandelaren als Macy's (min 2,1 procent) en JC Penney (min 3,1 procent), die nog altijd onder druk staan nadat ze zich vorige week voorzichtig uitlieten over de verkopen in de naderende feestdagenperiode.
Onder de hoofdfondsen was Caterpillar de sterkste daler. De fabrikant van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw werd 1,6 procent minder waard. Microsoft volgde met een min van 1,5 procent.
Gassenproducent Airgas maakte een koerssprong van 29 procent. Het bedrijf heeft ingestemd met een overname door de Franse branchegenoot Air Liquide voor 13,4 miljard dollar (12,6 miljard euro).


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).