Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De beurzen in New York zijn gisteren duidelijk hoger gesloten. 


Marktkenners noemden de hoop dat de Amerikaanse rente dit jaar niet meer zal worden verhoogd de reden voor het positieve sentiment. Een hogere rente maakt beleggen in aandelen doorgaans onaantrekkelijker. De Dow-Jonesindex eindigde de handelsdag 1,3 procent hoger op 17.141,75 punten. De brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 2.023,86 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1,8 procent aan tot 4.870,10 punten. Bankaandelen waren in trek op Wall Street. Beleggers verwerkten onder meer de kwartaalprestaties van zwaargewicht Goldman Sachs, dat de verwachtingen in het derde kwartaal niet wist te verslaan maar wel 3 procent aandikte. Ook branchegenoot Citigroup opende de boeken en won 4,4 procent. Wells Fargo en JPMorgan stegen respectievelijk 2,3 procent en 3,2 procent. Netflix was duidelijk de gebeten hond en ging ruim 8 procent onderuit. Dat is het grootste dagverlies sinds 16 oktober vorig jaar, toen het een duikeling maakte van ruim 19 procent. De aanbieder van internet-tv wist zijn bereik afgelopen kwartaal wereldwijd te vergroten tot ruim 69 miljoen betalende klanten. De groei van het aantal abonnees in de VS was echter flink lager dan verwacht. Ook tabaksproducent Philip Morris kon rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. Het concern (plus 1,9 procent) verkocht in de afgelopen drie maanden minder sigaretten dan een jaar eerder. Daardoor vielen de omzet en winst flink lager uit dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Op macro-economisch vlak bleek dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 7.000 is gedaald tot 255.000 stuks. Economen rekenden op 270.000 uitkeringen. De inflatie in de VS stabiliseerde in september, waar economen gemiddeld rekenden op een min van 0,1 procent.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).